Hoe maak je je eigen homepage

  Maak je eigen homepage
  Het is vrij eenvoudig een eigen homepage/site te bouwen. De meeste Service Providers (SP) bieden je de mogelijkheid een zeer behoorlijke ruimte op hun server te gebruiken voor een homepage.
  Het maken van z'n homepage is vrij eenvoudig als je eenmaal weet hoe het moet. Hiervoor is het (nog) het meest eenvoudig dat je de programmeertaal HTML leert.
  Dit is niet moeilijk, het kost je een uurtje de basisbegrippen onder de knie te krijgen.
  Nadat je deze informatie hebt doorgenomen, is het tijd om een ontwerpje te maken van je pagina.
  Hierbij is het handig als je de volgende stappen doorloopt:
  • Bedenk hoe je homepage eruit moet gaan zien (maak een schets);
  • Welke onderwerpen moeten op je homepage worden behandeld;
  • Wat zijn de adressen (URL-codes) waarnaar je een link wilt leggen, noteer deze;
  • Voor de beginner heb ik een basisopzet gemaakt van een homepage. Deze kun je downloaden door deze te bekijken en op te slaan. Dit laatste doe je door bij Netscape F(ile), vervolgens 'Save Frame As' aan te klikken. Hiermee wordt het document opgeslagen op je eigen harde schijf. Een plaatje kun je opslaan door met je muis op het plaatje te gaan staan en op de rechter muisknop te klikken.
   Hierna de verbinding met SP verbreken. Dan kan het eigenlijke werk beginnen.
  • Start het programma 'kladblok' in Windows;
  • Open het opgeslagen bestand c:\.....\basis.htm
  • Verander naar hartelust de inhoud van het document en sla dit op onder een andere naam, bijvoorbeeld home.htm
  • Test je veranderingen door m.b.v. Netscape je pagina te bekijken: Dit doe je door met Netscape F(ile) en Open File aan te klikken.
  • Ben je klaar met je pagina, dan moet je deze downloaden naar je Server van je SP. Dit doe je met een 'FTP' programma. Dit is meestal ook door de SP aangeleverd. M.b.v. dit programma download je je pagina's en eventueel plaatjes naar de server.
  • Meestal moet je je pagina eerst even aanmelden voordat je deze kan gaan uploaden.
  • Hierna is de pagina klaar voor gebruik.
  • Je bent nu nog niet klaar. Het is ook leuk wanneer de andere surfers jouw site ook kunnen vinden. Hiervoor is het 'handig' je site bekend te maken bij een aantal Search Engines. De meest bekende heb ik opgenomen op de deze site.
  Het gebruik van plaatjes:
  Het leesplezier en de attentiewaarde worden natuurlijk verhoogd wanneer je een aantal plaatjes op je pagina verwerkt.
  Allereerst is het aan te raden niet te veel of grote plaatjes te gebruiken. Hierdoor wordt de download-tijd lang en verliezen de bezoekers van je pagina het geduld en haken af.
  Wanneer je geschikte plaatjes hebt gevonden op een pagina, of op een van onderstaande sites speciaal ingericht met plaatjes, kun je dit plaatje zelf opslaan door de rechter muisknop aan te klikken, Save picture as, aan te klikken.
  Je kunt de plaatjes op je pagina laten verschijnen door de bestandsnaam als volgt op te nemen: (IMG SRC="bestand.gif")
  Alwin en Melissa hebben een aantal pagina's gemaakt waarop een aantal (bewegende) plaatjes als voorbeeld zijn opgenomen. Deze kan je gebruiken wanneer je zelf niet over plaatjes beschikt. Je kunt deze pagina's vinden door hier te clicken.
  Tevens hebben we een kleurenkaart opgenomen: hiermee kan je de kleuren van teksten die je in een andere kleur wil weergeven.
  We hebben een verzameling van maar liefst 1 3 4 kleuren voor je verzameld.
  Deze kleurenkaart is hier te vinden.

  Virtual Worlds