Nieuws Funkwerk breidt overeenkomst uit met Solar    Datum vrijdag 1 april 2005 

  P E R S B E R I C H T

   

   

  Funkwerk breidt distributieovereenkomst met Solar Elektro uit
   

  Amsterdam, 31 maart 2005 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH, onderdeel van Funkwerk AG, heeft zijn distributieovereenkomst met Solar Elektro B.V. uitgebreid. Per 1 april 2005 is Solar tevens distributeur van de Elmeg-producten van Funkwerk Enterprise Communications.
   
  De Elmeg-productlijn van Funkwerk Enterprise Communications bestaat uit ISDN PABX-telefoonsystemen, ISDN-, DECT- en IP-telefoons en Voice over IP-oplossingen. Met de uitbreiding van de distributieovereenkomst is Solar Elektro de eerste distributeur in Nederland die het volledige productportfolio van Funkwerk aanbiedt aan zijn resellers. Dit weerspiegelt de overtuiging van Funkwerk dat de werelden van IT en telecom convergeren. Naast de telecomproducten van Elmeg omvat het portfolio ook Bintec X-Generation producten voor remote access, Bintec VPN Gateways en wireless LAN-producten die onder het merk Artem op de markt worden gebracht.
   
  Solar Elektro heeft meer dan vijftig jaar ervaring in distributieland. Voor Solar is de uitbreiding van de distributieovereenkomst een logische stap. Arjan Kingma, productmanager Telecom, ziet nieuwe mogelijkheden door de overeenkomst met Funkwerk Enterprise Communications: "Met de distributie van de Bintec- en Artem-producten zetten we afgelopen najaar de eerste stap op de IT-markt. Door de ervaring die wij hebben opgebouwd in de telecomwereld is de uitbreiding van ons portfolio met de producten van Elmeg een prachtige kans.”
   
  Ook Funkwerk Enterprise Communications is blij met de overeenkomst. Hans-Ekkehard Domröse, CEO van Funkwerk Enterprise Communications: “Solar is een betrouwbare partner van Funkwerk Enterprise Communications in Nederland met een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om logistieke afhandeling, service en klantgerichtheid. De uitbreiding van onze overeenkomst met de producten van Elmeg is een logische stap die goed is voor beide ondernemingen.”
   
  De medewerkers van Solar zijn inmiddels getraind in de complete productlijn van Elmeg.
   
  Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications, Bintec, Artem- en Elmeg-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal van personen en producten www.funkwerk-ec.com.


  Funkwerk Enterprise Communications GmbH
  Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers.
  Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support.
  Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen.
  Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.