Succesvolle introductiebijeenkomst OpenCom 100-/500-series
[21-11-2003]
Met veel enthousiasme is op 24 november jl. de introductie van de DeTeWE OpenCom 100- en 500-series ontvangen. Dealers en potentiële dealers maakten uitgebreid kennis met de omvangrijke mogelijkheden van deze nieuwe producten van distributeur MCB consulting uit Drunen.

Geert Peeters: ‘lage costs of ownership’
Een belangrijk deel van de presentatie werd ingevuld door Geert Peeters van DeTeWe België, die blijk gaf de gehele productenlijn in alle ins en outs te kennen. Met verve presenteerde hij de verschillende types in de OpenCom 100-serie en de vanaf begin volgende jaar leverbare 500-serie, diverse systeemtoestellen en mobiele toestellen. Uiteraard stond hij uitgebreid stil bij de sterke kanten van de systemen: gebruiksvriendelijkheid, eenvoudige installatie en onderhoud, makkelijke uitbreidingsmogelijkheden en uitermate lage ‘costs of ownership’, doordat de systemen in tegenstelling tot concurrerende installaties vele opties al bevatten en geen extra kosten betaald behoeven te worden voor vervolglicenties en updates.
‘ Eigenlijk’, zegt Peeters, ‘was het toch vreemd dat we een mobiele telefoon wel heel makkelijk menugestuurd kunnen bedienen, terwijl dat met de vele malen duurdere telefooncentrales niet kan. Met de komst van de OpenCom systemen gaat dit nu wel. Het is eigenlijk heel makkelijk, alles wijst zichzelf, gewoon ‘plug and play’.

Reeds succesvol in Duitsland en België
De grote sterkte van de nieuwe systemen is toe te wijzen aan de webbased technology, waarop de systemen zijn gebaseerd. Volgens Geert Peeters hebben de systemen zich in korte tijd al bewezen; in België boekt leverancier Belgacom grote successen met de verschillende 100-series. International Sales Manager John Welnick van DeTeWe Duitsland, ook aanwezig tijdens de introductiebijeenkomst, onderschreef dit beeld volledig. Volgens hem komen de systemen ook in Duistland volledig tegemoet aan de specifieke wensen van MKB-ondernemingen en vinden gretig aftrek. ‘We kijken nu al uit naar de komst van de 500-serie, waardoor koppeling tot 400 poorten mogelijk wordt. Daarmee leggen we een geheel nieuwe markt open.’

Groot enthousiasme
MCB consulting-directeur Oscar Bohorquez was verguld met de uitermate grote interesse van de aanwezige dealers en potentiële dealers. Bohorquez: ‘De systemen zijn perfect, de mogelijkheden groot en voor het MKB komt er nu eindelijk een systeem binnen bereik, waarmee ze nu, maar ook in de toekomst uit de voeten kunnen zonder dat er iedere keer maar weer volop geďnvesteerd moet worden. De technology is vooruitstrevend en vormt een nieuwe generatie als opvolging van de ISDN-techniek. Het werd onderhand tijd, want de introductie daarvan is toch al weer zo’n zeven jaar geleden geweest. Dat betekent dat vele bedrijven nu al weer gaan denken aan de vervanging van die systemen. Daarom is het moment ook zo goed. Wij hopen samen met onze dealers een snelle introductie te maken en een aanzienlijk marktaandeel te verwerven, zoals inmiddels ook al België en Duitsland gebeurd is. We zullen daar ook de nodige marketinginspanningen voor verrichten.’ Aan de OpenCom-producten zal het niet liggen, aan het enthousiasme van MCB consulting en van de aanwezige dealers zeker ook niet.Click for homepage