WERELDPRIMEUR: MITEL COMBINEERT IP-TELEFOON MET PDA

NETHERLANDS, 03 Apr 2003 - Mitel Networks, wereldwijd marktleider op het gebied van IP-toepassingen, introduceert als eerste ter wereld een vaste IP-telefoon met geïntegreerd PDA-station. Vaste telefonie, PDA, computer en mobiele telefonie lopen op deze wijze naadloos in elkaar over.
Binnenkomende telefoontjes, voicemail, gevoerde gesprekken en telefonische vergaderingen; het is vaak lastig bij te houden wanneer er met wie waarover contact is geweest. De nieuwste telefoon van Mitel, de Mitel Networks 5230 IP Appliance, verwijst dit probleem naar het verleden. Dit innovatieve toestel houdt dergelijke gegevens automatisch bij en koppelt ze vervolgens aan de juiste contactgegevens in de PDA.

De Mitel Networks 5230 IP Appliance combineert de voordelen van vaste IP-telefonie (telefoneren via internet) met die van de Pocket PC. Wanneer de gebruiker zijn PDA plaatst in het PDA dockingstation van het nieuwe Mitel-toestel, wordt de telefoon een persoonlijke en multifunctioneel toestel voor communicatie en relatiebeheer. Er kunnen nieuwe toepassingen worden gebruikt zoals nummer kiezen vanuit het adresboek en visual en portable voicemail. Met behulp van bijbehorende software (Mitel Networks 6600 Your Assistant) kan gebruik worden gemaakt van een groot aantal IP- en digitale telefoons, Microsoft Outlook en Instant Messaging-hulpmiddelen van andere fabrikanten. Vanuit één interface kunnen samenwerkingssessies worden opgezet en kunnen verschillende media probleemloos met elkaar worden gecombineerd.


Een ander voordeel van de Mitel Networks 5230 IP Appliance is dat vaste telefonie onafhankelijk wordt van de locatie. De gebruiker kan zijn PDA in ieder willekeurig toestel plaatsen en wordt vervolgens automatisch herkend door het systeem. Doorschakelen hoeft niet meer en het aanpassen van netwerkverbindingen bij interne verhuizingen is niet langer nodig.

Verbetering productiviteit “Bedrijven worden tegenwoordig vaak overspoeld met apparaten en toepassingen die beloven de productiviteit van de eindgebruiker te vergroten. In veel gevallen neemt de productiviteit echter af omdat gebruikers er niet in slagen deze hulpmiddelen samen te laten werken”, meent General Manager van Mitel Networks Benelux, Jim Burke. “Met de Mitel Networks 5230 IP Appliance introduceert Mitel een product dat deze belofte wél waarmaakt. Door de verschillende apparaten en media te integreren verbeteren het gebruikersgemak en de controle wat de samenwerking met collega’s en productiviteit ten goede komt.”

De Mitel Networks 5230 IP Appliance is te gebruiken in combinatie met de HP iPAQ en het Mitel Networks 3300 Integrated Communications Platform (ICP).

Mitel Networks
Mitel Networks is een marktleider op het gebied van spraak-, video- en dataconvergentie over breedbandnetwerken. Het bedrijf levert geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden voor de specifieke behoeften van een klant, waarbij de nadruk ligt op de gebruikerservaringen. Dankzij intuïtieve desktopapparaten en applicaties kunnen bedrijven hun informatie en hulpbronnen op een innovatieve manier beheren. Op verticale markten bieden geïntegreerde oplossingen een goede bescherming van bestaande investeringen, evenals nieuwe manieren om kosteneffectief en productief te handelen. Gebruikmakend van ruim 30 jaar ervaring biedt het bedrijf een nieuwe, vereenvoudigde vorm van convergentie, die de eindgebruiker duidelijke voordelen biedt. Mitel Networks heeft een hoofdkantoor in Ottawa (Canada) en vestigingen, partners en dealers over de hele wereld. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Hoofddorp.
Voor meer informatie, zie: www.mitel.com.

Voice Force BV
Fultonbaan 10
3439 NE Nieuwegein
Netherlands
TEL: +31-(0)30-6004141
FAX: +31-(0)30-6004149

info@voiceforce.nl .
Click for homepage