10 januari, 2003 Gores Technology Group voornemens Philips Business Communications te verwerven Amsterdam, Nederland / Los Angeles, Verenigde Staten - 10 januari 2003 – Koninklijke Philips Electronics N.V. (AEX: PHI, NYSE:PHG) en Gores Technology Group (GTG) hebben een voorlopige overeenkomst gesloten inzake de overname van het bedrijfsonderdeel Philips Business Communications (PBC) door Gores Technology Group, zo is vandaag bekendgemaakt. Financiële details zijn niet openbaar gemaakt. De transactie zal in afwachting van de gebruikelijke procedures waarschijnlijk in de eerste helft van 2003 worden afgerond.

PBC heeft zijn hoofdkantoor in Hilversum, en is een vooraanstaande mondiale leverancier van oplossingen op het gebied van spraakcommunicatie. De producten worden aan middelgrote en grote klanten geleverd via de eigen verkooporganisaties en distributeurs in 59 landen. Bij de onderneming werken circa 1.300 mensen.

Hoewel PBC binnen Philips geen kernactiviteit was, krijgt het in Gores Technology Group een krachtige nieuwe eigenaar die de strategie van PBC zal steunen om de activiteiten en portefeuille op het gebied van bedrijfscommunicatie te verbreden. PBC, klanten en medewerkers zullen profiteren van de gerichte, winstgevende groeimogelijkheden die geboden worden door een onderneming die duidelijk streeft naar bedrijfscommunicatie-oplossingen en integratiediensten.

“Onder deze nieuwe vlag kunnen wij ons aanbod uitbreiden en doorgaan met het leveren van hoogwaardige systemen en applicaties, inclusief onze gerenommeerde portefeuille die wij bij Philips hebben opgebouwd”, verklaart Marc Bauchant, vice-president van Philips Business Communications. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze beslissing uiteindelijk voordeel oplevert voor onze klanten en voor ons bedrijf, en onze marktkansen zal vergroten.”
>BR> “Wij zijn blij dat wij Philips Business Communications aan onze groeiende bedrijvenportefeuille kunnen toevoegen”, aldus Alec Gores, oprichter en voorzitter van Gores Technology Group. “De overname biedt GTG geweldige mogelijkheden om zijn strategische plannen in de telecomsector verder uit te bouwen. Hiermee laten wij ook zien dat wij in staat zijn een grote internationale overname tot een goed eind te brengen.”

Vance Diggins, ‘chief executive officer’: “De kracht van Philips Business Communications is gelegen in het toegewijde, gekwalificeerde personeel, in het productassortiment en in de wereldwijde klantenkring. Voor GTG vormt dit een solide basis voor duurzame groei in de toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat alles aanwezig is om deze dynamische onderneming verder te ontwikkelen tot een leider op de mondiale telecommunicatiemarkt.”

Over Gores Technology Group
Het hoofdkantoor van Gores Technology Group (GTG) is gevestigd in Los Angeles. GTG is een internationale particuliere investeringsmaatschappij die een agressieve strategie nastreeft, gericht op het overnemen van veelbelovende hightechbedrijven met groei en winstgevendheid als doel. GTG heeft succes met het overnemen en aansturen van ondernemingen – waaronder vele voormalige bedrijfsonderdelen van grote beursgenoteerde ondernemingen – doordat het zich inzet voor klanten, personeel en de continue ontwikkeling van intellectueel eigendom. GTG heeft inmiddels zo’n veertig onderling verbonden, maar zelfstandige bedrijven met een technologisch karakter met vestigingen in verschillende landen. Deze bedrijven leveren een breed pakket technologisch georiënteerde producten en diensten aan miljoenen actieve gebruikers over de hele wereld. Meer informatie over Gores Technology Group is te vinden op www.gores.com

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. is met een omzet van EUR 32,3 miljard in 2001 de grootste elektronicafabrikant van Europa en een van de grootste ter wereld. Philips is toonaangevend op het gebied van kleurentelevisies, verlichting, elektrische scheerapparaten, medische diagnostische beeldvormende apparatuur en patientenmonitoring en één-chiptelevisieproducten. De onderneming heeft 184.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan zestig landen. Het concern is actief in de sectoren verlichting, consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, componenten, halfgeleiders en medische systemen. Philips staat genoteerd aan onder meer de New York Stock Exchange (symbool: PHG), de beurzen in Londen, Frankfurt en Amsterdam. Voor meer informatie over Philips: www.philips.nl/nieuwscentrum/

Safe harbor:
Verklaring in het kader van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 Dit document bevat bepaalde toekomstverwachtingen betreffende de financiële stand van zaken en de resultaten van de activiteiten van Philips en bepaalde hiermee verband houdende plannen en doelstellingen, met name de toekomstparagraaf. Het ligt in de aard van dergelijke toekomstverwachtingen dat zij risico's en onzekerheid met zich meebrengen omdat zij betrekking hebben op toekomstige gebeurtenissen, en als zodanig afhankelijk zijn van het zich al dan niet voordoen van bepaalde omstandigheden in de toekomst. Door een aantal factoren zouden de werkelijke resultaten en ontwikkelingen aanzienlijk kunnen afwijken van de expliciet of impliciet gedane uitspraken over de verwachtingen met betrekking tot de toekomst. Dergelijke factoren zijn bijvoorbeeld wijzigingen in de uitgaven van consumenten en bedrijven in belangrijke economieën, veranderingen in de smaak en voorkeur van de consument, in het uitgavenniveau voor marketing en promotie bij Philips en zijn concurrenten, in de kosten van grondstoffen en het beloningsniveau van werknemers, in toekomstige wisselkoersen en rente (vooral koerswijzigingen van de euro en de Amerikaanse dollar kunnen van wezenlijke invloed zijn op de resultaten), wijzigingen in belastingtarieven, toekomstige bedrijfsfusies, overnames of afstotingen en de snelheid van technische veranderingen. De in dit verslag genoemde ramingen van marktaandelen zijn, behalve op schattingen van het management, gebaseerd op externe bronnen zoals gespecialiseerde instituten, vertegenwoordigende organisaties in het bedrijfsleven, detailhandelsonderzoeken, etc.

Voor meer informatie: Jeremy Cohen Philips Corporate Communications Tel.:+31 20 59 77213 Email:jeremy.cohen@philips.com