Persbericht

 
 
 
Press Release
voor onmiddelijke publicatie
 
 NeXTeL D&F wordt Alcatel Distributeur
 

NeXTeL D&F wordt Alcatel Master Distributeur voor de MKB-markt in de Benelux

 
Rijswijk, Nederland – 15 januari 2003 – Alcatel (Paris: CGEP.PA en NYSE: ALA) en NeXTeL kondigen aan dat NeXTeL Master Distributeur wordt van Alcatel voor de MKB-markt in de Benelux. NeXTeL zal de volledige OmniPCX Office-productlijn verkopen en technisch ondersteunen. “De producten van Alcatel vormen een hoogwaardig alternatief voor de klassieke telecomproducten,” zegt Ed Jans, Managing Director van NeXTeL Nederland, “Ik ben ervan overtuigd dat Alcatel in de toekomst de beste producten voor de MKB zal blijven leveren.”
 
Duidelijk distributiebeleid
Alcatel ontwikkelt uitsluitend telecom- en dataproducten en is daarin momenteel de Europese marktleider. NeXTeL zal de Alcatel-producten in Nederland ondersteunen via haar dealerprogramma. De MKB-dealers krijgen van NeXTeL knowhow, marketing en support. Elke dealer moet een certificaat behalen, zodat de kwaliteit voor de eindgebruiker verzekerd is. NeXTeL BV voert een duidelijk distributiebeleid en verkoopt zelf niet aan de eindgebruiker. Volgens Dirk Dumortier, Marketing Directeur Benelux bij de Alcatel e-Business Networking Division, zal de samenwerking met NeXTeL, naast  KPN Telecom, de leidinggevende positie van Alcatel in de Benelux nog versterken. "Met NeXTeL als strategische partner wordt de toegevoegde waarde van OmniPCX Office voor de eindgebruiker alleen maar groter," zegt Dumortier.
 
Kant-en-klare serveroplossing
Alcatel OmniPCX Office is speciaal ontwikkeld voor het MKB. Het systeem bestaat uit een kant-en-klare server voor de integratie van Internet, spraak en data. Met de oplossing kan een MKB zijn communicatiestromen efficiënter beheren en zijn productiviteit gemakkelijk verbeteren. De Alcatel OmniPCX Office is een modulaire en schaalbare oplossing die gemakkelijk aangepast kan worden aan de eigen behoeften.
 
Over NeXTeL
NeXTeL BV werd drie jaar geleden opgericht en maakt deel uit van de winstgevende telecomgroep TeleLinQ. Volgend jaar verwacht de groep een minimumomzet van 21 miljoen euro met 120 medewerkers. In België heeft de TeleLinQ een marktaandeel van 15% in het MKB-segment. NeXTeL Nederland bouwt een hooggekwalificeerd dealernet met een landelijke dekking uit. Ruim 18 NeXTeL-medewerkers geven momenteel commerciële en technische ondersteuning aan een  40-tal gekwalificeerde dealers. Voor 2003 streeft NeXTeL BV een groei van 70% na. Dit gebeurt via een strategie die gericht is op absolute tevredenheid bij de eindgebruiker en een verregaand partnership met de dealer. Hoogwaardige en betrouwbare oplossingen, goede prijs/prestatieverhoudingen en een sterke focus op de behoeften van de eindgebruiker staan centraal. Dealers kunnen samen met NeXTeL een onvoorwaardelijke resultaats­waarborg afleveren aan de eindgebruiker. Meer informatie: www.NeXTeL.nl/pers
 
Over Alcatel
Alcatel ontwerpt, ontwikkelt en bouwt innovatieve en competitieve communicatienetwerken, waarmee operatoren, serviceaanbieders en organisaties elk type informatie, zoals spraak, data en multimedia, naar elk type gebruiker kunnen sturen, waar ook ter wereld.  Dankzij de vooruitstrevende en uitgebreide producten en oplossingen van Alcatel, zoals optische end-tot-endinfrastructuren, vaste en mobiele netwerken en breedbandtoegang, kunnen Alcatel-klanten zich volledig toeleggen op de ontwikkeling van hun eigen activiteiten en omzet. Alcatel is actief in meer dan 120 landen en is de voorkeursleverancier van de meeste nationale telecomoperatoren in Europa (KPN, Deutsch Telecom, France Telecom, Belgacom). Met een omzet van 25 miljard euro in 2001 is Alcatel marktleider in Europa binnen het MKB-segment. Meer informatie: www.alcatel.com/vpr
 
NeXTeL Press Contact
Naam: Telefoon: Email:
Henk Oosterhuis +31 (0) 318-665 203 Henk.oosterhuis@NeXTeL.nl
 
Alcatel Press Contact
Name: Telephone: Email:
Laura Barens +31 (0) 70-307 9801 laura.barens@alcatel.nl
 

 

Contacteer NeXTeL
Home