CSS VERSTERKT HAAR TELECOM DIVISIE
  • CSS koopt directe telecommunicatie activiteiten van Landis Group N.V.
  • CSS versterkt divisie CSS Telecom met acquisitie van IBS B.V.

DEN BOSCH - Telecom- en ICT-dienstverlener CSS Holding N.V. heeft in principe overeenstemming bereikt met de Landis Group N.V. (full service organisatie voor ICT in Europa) over de overname van een deel van Landis Business Networks; directe telecommunicatie-activiteiten bestaande uit de ondernemingen Protel, TAB en Sekuritel.
Als onderdeel van deze transactie draagt CSS haar indirecte verkoop (= verkoop aan dealers) van Avaya (voorheen Lucent) en Siemens telefonieproducten aan Landis over.
Vanuit voorgaande acquisities heeft CSS haar indirecte verkoopactiviteiten gebundeld. Deze pasten niet in de strategie van CSS en worden derhalve afgestoten.

CSS maakt tevens de acquisitie bekend van Intellectus Business Systems BV (IBS) te Ridderkerk. IBS is eveneens leverancier van Avaya systemen met specifieke toegevoegde waarde voor de bancaire wereld.

De transacties hebben voor CSS een positief effect op de winst per aandeel en dragen bij aan verwezenlijking van de strategische doelstellingen.

Landis Business Networks
De door CSS te kopen activiteiten omvatten drie ondernemingen die actief zijn in de levering en implementatie bij klanten van telefonieproducten. Het gaat daarbij om Protèl te Heinenoord en Arnhem, TAB in Bodegraven en Sekuritel in Nuenen.
Protel heeft 103 medewerkers en bedient haar klanten met directe levering en installatie van Avaya en Siemens-systemen. TAB in Bodegraven heeft 53 medewerkers en levert en installeert Avaya-, Siemens- en Nitsuko telefonieproducten. Sekuritel is dealer van Siemens-producten in de regio Brabant en heeft 32 medewerkers.
De drie ondernemingen hebben met een aantal belangrijke grote corporate accounts meerjarige contracten afgesloten.
De aankoop van deze ondernemingen door CSS versterkt de regionale aanwezigheid van CSS Telecom in Zuidwest en Oost Nederland. Bovendien kunnen direct synergetische voordelen worden behaald door nauwe samenwerking op vele gebieden met bestaande CSS Telecom vestigingen in Nederland.

IBS
IBS te Ridderkerk (12 medewerkers) is dealer van Avaya Telecom systemen en versterkt de Zuidwestelijke regio van Nederland. Met haar specifieke bancaire oplossingen zal IBS een versterking zijn voor CSS Telecom. Het management van IBS blijft aan. IBS zal op korte termijn kunnen profiteren van synergie-effecten binnen de sterk groeiende business unit CSS Telecom.

Met de overgang van de indirecte verkoopactiviteiten van CSS en de aankoop van bovenstaande directe activiteiten van Landis en IBS neemt naar verwachting in 2001 per saldo de omzet van CSS Telecom toe met EUR 15 miljoen.

De vakbonden, de SER-fusiecommissie en de effectenbeurs Euronext zijn geïnformeerd over de voorgenomen transacties. Deze zullen bovendien worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma). CSS, Landis en de aandeelhouders van IBS verwachten de transacties binnen enkele weken te hebben afgerond.

De overname van de Landis activiteiten en van IBS wordt gefinancierd door de opbrengsten van een onderhandse plaatsing van 375.000 aandelen CSS bij institutionele beleggers in binnen- en buitenland. Een beperkt pakket nieuwe aandelen zal worden geplaatst bij het management van IBS. Op dit pakket is de bij CSS gebruikelijke lock-up regeling van toepassing.

Den Bosch, 23 januari 2001

Voor meer informatie:
Jan Vlasveld, Directievoorzitter CSS Holding N.V.
Telefoon 073-6441900Click for homepage